Middenbouw B

Welkom op de pagina van middenbouw B.

Hallo allemaal,

Wij zijn groep MBB. Wij bestaan uit 15 kanjers van kinderen en 3 juffen. Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Anne-Marie voor de klas en op donderdag en vrijdag staat juf Ineke voor de klas. Van dinsdag tot en met vrijdag staat juf Anja ook in MBB als onderwijsassistent. Samen zorgen wij ervoor dat ieder kind tot zijn recht komt en kan leren op zijn of haar eigen manier.

Onze dag start altijd met de dagopening, waarin we het programma van de dag bespreken. Zo weet iedereen wat er gaat gebeuren. Structuur en duidelijkheid zijn hierbij belangrijk. Na de dagopening gaan we naar de instructiegroepen spelling en lezen. Hier it iedereen in de groep die aansluit op zijn of haar niveau. Hierna is er pauze, waarbij we gezamenlijk fruit eten in de klas. Daarna is het tijd om buiten even lekker uit te razen en te spelen. Rekenen staat daarna op het programma. Met behulp van verschillende werkvormen en materialen zullen we praktisch aan de slag gaan met onderdelen van het rekenen. Dit programma is iedere ochtend hetzelfde. Om 12.00 uur lunchen wij gezamenlijk in de klas en daarna gaan wij weer naar buiten om te spelen.

Naast spelling, lezen en rekenen doen we ook andere lessen in de eigen klas. Zo hebben wij taal, verkeer, schrijven, wereldori├źntatie, muziek, tekenen, handvaardigheid en koken. Kanjertraining is ook heel belangrijk. We volgen hierbij lessen uit de Kanjertraining, maar ook eromheen doen wij veel met Kanjer. Spelletjes, samenwerkingsoefeningen, complimenten geven, elkaar helpen. Dit gebeurt de hele dag door.

Ook is beweging heel belangrijk. Dit doen we tussen de lessen door, bij het buiten spelen, maar ook bij de gymlessen. Twee keer per week gaan we naar de gymzaal toe. Klimmen, springen, rennen, maar ook groepsspellen om te leren samenwerken en leren om te gaan met winnen en verliezen komen aan bod.

Groeten juf Anne-Marie, juf Ineke en juf Anja

SBO de Vorm

Waleweingaarde 114
7329 BD Apeldoorn

telefoon:
055 5335472

e-mail:
admin@sbodevorm.nl

Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep